Доставка води Небесна КриницяЕнциклопедія

Яку воду краще пити: ки ...

Яку воду краще пити: кип'ячену або сиру?

Яку воду краще пити: кип'ячену або сиру?
Міф про користь кип'ятіння живе в нашій країні з часів радянського минулого. 70 років тому вважалося, що цей процес робить придатною для вживання в їжу будь-яку воду.

Саме таке питво рекомендувалося роздавати в лікарнях, санаторіях і дитячих установах. «Сира» ж вода, що кишить невідомими мікробами, вважалася придатною тільки для технічних потреб.

Сьогодні ці стереотипи здаються безглуздими і смішними. Але до сих пір у багатьох державних установах використовує кип'ятіння як єдиний спосіб видобутку питної води.

Якщо ж вас цікавить постачання води в офіс, краще замовити артезіанську бутильовану, ніж кип'ятити рідину з крана.

Окріп - корисно або шкідливо

Підвищення температури рідини, дійсно, приносить певну користь. Від кип'ятіння гине патогенна мікрофлора. Значить, можна убезпечити себе від небезпечних вірусів і бактерій, якщо закип'ятити воду з джерела.

А ще при нагріванні руйнуються деякі органічні сполуки, які в наслідок випадають в осад. Тобто, рідина може стати чистішим і м'якше, якщо після кип'ятіння її деякий час відстояти.

Однак, є і негативні сторони цього процесу:

  • При нагріванні рідина випаровується, концентрація солей в ній збільшується, що негативно позначається на нашому здоров'ї;
  • Підвищення температури до 1000С і вище веде до руйнування її структури;
  • Кип'ячену рідина називають мертвою, в ній не залишається нічого корисного для організму;
  • Ну і смак теж страждає від кип'ятіння.

Але найнебезпечніше в кип'ятінні те, що якщо рідина хлорована, то хлор з іншими речовинами при нагріванні утворює канцерогени! Це токсичні суміші, які ведуть до важких захворювань аж до смертельних, якщо вживати їх багато і тривалий період.

Ось чому лікарі всього світу давно заборонили кип'ятити рідину з крана.

Сира вода - хороша чи погана

Все залежить від джерела. Зрозуміло, що хлорована вода з крана з різними шкідливими домішками не придатна для пиття. Рідина з відкритих природних джерел теж може нести в собі загрозу (бактеріологічну).

Найчистіша, корисна і придатна для пиття в сирому вигляді - артезіанська. Її видобувають з найглибших артезіанських свердловин в екологічно чистих заповідних районах. Від забруднень джерело захищають скельні пласти порід з двох сторін, як сендвіч. Корисними мікроелементами воду наситила сама Земля, в надрах якої мільйони років покоїться артезіанська вода.

На виробництві рідина проходить багатоступінчастий процес доочистки і адаптації і в стерильних умовах герметично запаковують її в зручні бутлі.

На сьогоднішній день сира вода з артезіанських свердловин в рази корисніше і безпечніше, ніж кип'ячена.

Наші клієнти

Більше 10 тис офісів і 50 тис домогосподарств Києва обрали нас за рівень сервісу. Спробуйте і Ви!

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo